2012. november 8., csütörtök

39.

Nem érted??! Míg nem figyelek oda, az asszony pofátlanul az Orbán Viktorral (vagyis a miniszterelnökség embereivel) ímélezget'! Az a legszebb az egészben, hogy még válaszoltak is neki...
Íme Bébim levele:
"Tisztelt Miniszterelnök Úr!
Megdöbbenéssel értesültem arról, hogy az Országgyűlés elfogadta az Alkotmányügyi Bizottság által benyújtott T/8404. számú módosító javaslatot, amelynek értelmében a magyarországi lakóhellyel rendelkező választópolgárok levélben nem jelenthetik be szavazási szándékukat.
A javaslat elfogadása nyomán idős, mozgáskorlátozott és fogyatékos állampolgárok számára válhat lehetetlenné az, hogy szavazási szándékukat bejelentsék, és választójogukkal élni tudjanak. Mint azt bizonyára Ön is tudja, a választási eljárásról szóló törvényjavaslat megtartja a mozgóurna intézményét, amellyel azonban a választók aligha élhetnek, ha a regisztráció feltétele a személyes feliratkozás vagy az ugyancsak személyes megjelenéshez kötött regisztráció az ügyfélkapunál. Ez az intézkedés álláspontom szerint súlyosan jogsértő, cinikus és embertelen, és nem méltó egy demokratikus jogállamhoz.
Elvárom ezért Öntől, hogy tegyen meg mindent a jogfosztó korlátozás visszavonása érdekében, és ne gördítsen akadályt a mozgáskorlátozott és idős állampolgárok választójogának gyakorlása elé. Elvárom Öntől, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy választójogukkal azok a személyek is élni tudjanak, akik számára a személyes megjelenés jelentős fizikai akadályba ütközik.
Üdvözlettel: P. Laura"

A válaszban "Tisztelt Szavazópolgár" megszólítással, közölték vele, hogy nyugodjon meg, mert a választójogai nem csorbultak, de ez van, mert így döntöttek, de ez marad, mert a szavazói regisztráció tartalmi megközelítésében sem érinti a demokratikus jogokat, hisz az Európai Unió két alapító tagállamában (Belgiumban és Luxemburgban), valamint a világ számos más országában működik már nagyon régóta a regisztráció intézménye, mégsem kérdőjelezi meg senki ezen országok berendezkedésének demokratikus voltát. Azért van hogy, csökkentse a választási visszaélések lehetőségét, és intézményesen biztosítsa a választópolgári tudatosságot, ezzel is erősítve a választás demokratikusságát.
Sőt! Még örülhetünk is, hiszen más országokban szigorúbbak ezek a regisztrációs rendszerek...
Különben meg élhetünk az állampolgári jogainkkal, mielőtt éhen döglünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése